24 Nisan 2016 Pazar

Ersin'in ardından

Dr. Ersin Arslan 

Ersin'in ardından


      Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi 2006 Yılı mezunları Fakültenin her yıl düzenlediği mezuniyet törenlerinden biriyle uğurlandı Trabzon'dan.
  
      Dışarıdan bakanların imrendiği, yerinde olmak istedikleri kişiler olarak katıldılar törene. Aileler ve tanıdıklar ile dolu salonda tek başınaydı, Ersin. Altı yıl önce geldiği, ailesinin imkansızlıkları ile belkide zorluklar ile okuduğu Üniversite eğitimi bugün sona eriyordu. Bir türlü geçmek bilmeyen altı yıl nihayet sona ermişti. Mezun olmuştu. Anacığının hasretle koklayacağı başı, törende dimdikti. Başarmıştı. Artık doktor olmuştu. 

      Çok iyi arkadaşları ,arkadaşlıkları olmuştu. Trabzon ona ikinci memleket olmuş, fakülteyi, kampüsü, arkadaşlarını özleyeceği, arayacağı kesindi. Ama onu bekleyen bir aile ve sorumlulukları vardı.

      Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında ihtisasını takiben evleniyor. 

       Ve 17 Nisan 2012 de 30 yaşında bir Tıp Bayramında (14 Mart 1982) başlayan yaşamı bir katilin elleri ile son buluyor. Şiddete kurban verilen bir hekim, Sağlıkta şiddetin bayrağı oluyor Ersin.

       KTUTIPMED (KTU Tıp Fakültesi Mezunları Derneği) 2014 yılında "Dr. Ersin ARSLAN Başarı Bursu" adı altında bir burs vermeyi planlamıştır. Duyuruları ve tanımı yapılan bursu (ilk 3000 içerisinde olma şartı) fakültemizi en yüksek puanla kazanan    Muhammet YETEN (1873. olduğu sınavda ilk tercihi KTU Tıp Fakültesi) kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyoruz. Mezunlar Derneği önümüzdeki yıllarda da bu şekilde başarılı olan öğrencilerimizle Ersin'imizi sonsuzluğa taşımak istemektedir.




 



      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder